Szeretettel köszöntünk a GAMMA GT Szenvedélybetegek Mélykúti Önsegítő Csoportjának honlapján

ÉLETEMMEL - ÉLETEDÉRT!
Adatvédelmi nyilatkozat
Bemutatkozás
Elérhetőség
Imformációk, hírek
Lelki napok
Támogatóink
Társszervezetek, kapcsolatok
Igyunk-e az egészségünkre?
Az alkoholbeteg útja
Mindennapi rombolás
Kiút a mélységből
Társult betegségek
Fiatalok és az alkohol
Nők és férfiak
Függőség
"Társfüggők"
Galéria
Kreatív Műhely
Keresztút
Tanuságtételek
Gondolatok
Imák
Gondolatébresztő
Nekünk írták
Újabb imák
Alkohol teszt
Rózsafűzér


Csoportunk lényegében a Katolikus Alkoholistamentő szolgálat máriabesnyői lelkigyakorlatainak az ösztönzésére alakult meg, ezért nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minél több embert, minél többször eljuttassunk lelkigyakorlatra. Az évek folyamán mintegy harminc főt küldtünk Máriabesnyőre lelkigyakorlatra, közülük többet több alkalommal is.
Közösségben a személyes tapasztalatok megosztásának lehetősége felébreszti a vágyat az újrakezdés felé. Mások felépülését látva remény támad bennünk, hogy "ha másnak sikerült, nekem miért ne sikerülne". A hitben való élet sok társunknak hozott változást az életében: elhagyták az alkoholt, visszataláltak családjukhoz, munkahelyükre, és közben közösségre leltek. A lelkigyakorlatok alapja az elfogadás, befogadás, mely lehetőséget ad az őszinte beszélgetésekre.
A lelkigyakorlaton résztvevő társaink elbeszélései nyomán támadt a vágy azokban a társainkban, akik nem tudtak még három napra sem otthonról eltávozni, hogy itt helyben is lehetne , ha mást nem, lelki napot tartani. A KASZ vezető lelkészével megbeszéltük a dolgot és 2001 április 30-án megtartottuk az első lelki napunkat, ami a KASZ életében is az első régiós lelki nap volt. Azóta a mi sikerünkön felbuzdulva már Mohácson, Székesfehérváron és Győrben is tartanak régiós lelki napot. Nálunk minden évben, tavasszal, nagybőjtben, húsvétra felkészülésre és ősszel október utolsó szombatján tartunk lelki napot.
Lelki napjaink napirendje két év óta változatlan. 9 órától várjuk a jelentkezőket, terített asztallal, kávéval, üdítővel, szeretettel és zsíros kenyérrel. 10 órától bemutatkozás, majd étvágygerjesztő elmélkedés. Ebéd után a GAMMA GT Mélykúti Csoportjának nyílt foglakozása, csoport beszélgetés. A találkozásokon az elmélkedés, csoport foglalkozáson, a szünetekben és ebéd alatt is beszélgetünk, megosztva egymással fájdalmainkat, nehézségeinket, örömeinket.
Minden lelki napnak más a témája, egy-egy Bibliai idézet van a Meghívó alján, az elmélkedés erről az idézetről szól, és a csoport beszélgetésen mindenki elmondja, hogy ő, hogy éli, élte meg az idézet mondanivalóját. Idei, sorrendben 20. lelki napunk témája:
Mk.10,52 "Menj, a hited meggyógyított".

2012. október 27, lelkinapunk témája a bizalom.Egy kis gondolatébresztő!

A halál iránti bizalom azt jelenti, elfogadjuk, hogy létezik s hozzátartozik az élethez. A halál elfogadása az élethez vezető kapu. A kereszt és a feltámadás misztériuma a bizalom misztériuma. Jézus képes volt bízni az életben, ezért tudta feláldozni életét. A zsoltár így fohászkodik: "emlékeztess arra, hogy meg kell halnunk, hogy ezáltal világosodjék meg az elménk". A halálon nemcsak a fizikai halált értem, de minden kisebb meghalást is, amelyet folyamatosan meg kell élnünk. Minden veszteség, minden búcsú a halált gyakorolja. Aki a halál szemébe tud nézni, s mint ilyet fel tudja ismerni, az képes arra, hogy "szent nemet" mondjon. Amikor Jézus meghalt, s elfogadta saját halálát, nos, ez egy ilyen szent "nem" volt a halálra, s "igen" az életre.
Richard Rohr


Lelki nap 2011. október 15.-én.
A megterített oltár

Megemlékezés elhunyt testvéreinkről. Évekig ezzel kezdődtek a lelki napok.

Kérdezhetsz, hozzászólhatsz!

E-mail cím:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Honlapkészítés